Acțiune de educație rutieră

Am intrat în luna mai, când vremea se încălzește, iar circulația rutieră se intensifică. Probleme privind siguranța circulației sunt chiar și într-un orășel de provincie cum este Gherla, nu numai în marile metropole. Chiar de aceea este bine să fie luate măsurile de precauție, mai ales în rândul copiilor. Nu întâmplător, în această perioadă în școlile și grădinițele urbei au loc diferite acțiuni de educație rutieră.

Polițiștii municipiului Gherla au derulat, zilele trecute, activități preventive în cadrul Liceului Teoretic Kemény Zsigmond din Gherla. Polițiștii au adus în atenția elevilor din clasele primare informații utile cu privire la siguranța rutieră. În acest context, școlarii au fost informați despre importanța vigilenței atunci când se deplasează spre școală sau spre locuință și despre regulile care trebuie respectate, astfel încât să evite evenimentele nedorite. De asemenea, activitățile derulate au avut și o parte interactivă, astfel că elevii au avut ocazia să le adreseze întrebări polițiștilor.

Aceste activități au un caracter preventiv, reprezentând o prioritate pentru instituțiile implicate în procesul de formare a tinerei generații.

Spre satisfacția organelor de poliție, în ultima perioadă pe raza municipiului Gherla nu au avut loc accidente rutiere în care să fie implicați copii. Acesta este și rezultatul acțiunilor de educație rutieră derulate în unitățile de învățământ din localitate. E bine să prevenim aceste tragedii, decât să analizăm cauzele producerii lor. Cel puțin la Gherla așa gândesc atât polițiștii, cât și cadrele didactice din școli și grădinițe.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut