Acțiune de ecologizare, la Gherla

Sosirea primăverii nu i-a găsit nepregătiți pe edilii municipiului Gherla. În tot orașul au fost demarate acțiunile de salubrizare pe domeniul public.

Zilele trecute, la inițiativa Primăriei au fost mobilizați la aceste munci de sezon și asistații sociali. În localitate se află în evidență 60 de astfel de oameni, dar nu toți s-au prezentat la apelul Primăriei. Doar aproape jumătate din asistații sociali au răspuns la chemarea administrației locale și au lucrat împreună cu personalul muncitor de la SC ADP SA (fosta RADP) la  curățarea zonelor verzi din  jurul liniei de cale ferată sau pe digul Someșului Mic. Acțiunea a dat rezultate bune, în urma activității adunându-se zeci de saci cu gunoi, sticle sau resturi vegetale, care au fost ridicate și transportate de mașinile din dotarea SC ADP SA. Au fost curățate și șanțurile de pe marginea drumului județean ce duce spre Câmpie și a  fost spălat și igienizat carosabilul. În perioada următoare, beneficiarii Legii 416 din 2001 vor fi mobilizați și la curățarea zonelor verzi din centru și din parcul mare, unde vor fi puse la punct și jocurile pentru copii.

Ca și în celelalte orașe din județul nostru, în municipiul Gherla este mare nevoie de educație, de bun simț, fiindcă în unele locuri (chiar și în plin centru) mai vedem coșuri de gunoi răsturnate sau țigări aruncate pe alei și în fața unor instituții și lăcașuri de cult. Poliția Locală își face datoria și mai aplică sancțiuni, însă aceste nereguli ar trebui curmate și prin hotărârile Consiliului Local, mai ales în această perioadă a pandemiei.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut