Acțiune cu efective mărite, la Dej

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au desfășurat, marți, o acțiune preventivă, cu efective mărite, pentru responsabilizarea participanților la trafic și impunerea respectării normelor rutiere, precum și pentru menținerea unui climat optim de siguranță în rândul comunității și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acțiunea s-a desfășurat în două etape, în intervalele orare 07:00-12:00 și 17:00-19:00, fiind legitimate aproximativ 236 de persoane, verificate 127 autovehicule, dar și societăți comerciale.

Pentru  neregulile constatate s-au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 17.000 de lei, 63 dintre acestea în urma nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice, în conformitate cu OUG 195/2002. Polițiștii au reținut patru permise de conducere – trei pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și unul pentru încălcarea limitei legale de viteză. Pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor au fost reținute două certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a celor care vizează circulația rutieră, dar și conform altor prevederi legislative. De asemeni, a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În jurul orei 11:30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat în trafic, pe DN17 E58, în localitatea Cuzdrioara, un bărbat de 26 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care figura cu dreptul de a conduce vehicule suspendat. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În acțiune au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej, Secției 5 Poliție Rurală Dej, precum și efective ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor și Poliției Locale Dej.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut