Acord de mediu pentru un drum de mare interes

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj a anunțat finalizarea procedurii de reglementare pentru proiectul „Etapa I – Drum Transregio Feleac TR 35 – Centura Metropolitană din cadrul proiectului general Drum Transregio Feleac TR 35” pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, satele Florești și Luna de Sus, sat Gilău, satele Baciu, Suceagu și Popești, satele Apahida, Sânnicoară și Subcoastă, sat Feleacu, sat Căpușu Mare, și a emis Acordul de mediu nr. 5/ 28.06.2022.

Drumul Transregio Feleac TR35 va asigura atât tranzitul pe axa principală Vest- Est în municipiul Cluj-Napoca, conectând arii de interes urban și periurban (Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Apahida), cât și conexiunea cu autostrada A3 și Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj. Astfel, vor fi decongestionate sectoare cu frecvente aglomerări actuale și va crește gradul de siguranță a traficului rutier.

Conform APM Cluj, acordul de mediu prezintă proiectul propus, descrie impactul asupra mediului înconjurător și stabilește condițiile și măsurile care trebuiesc respectate, atât în perioada de construire a proiectului, precum și în faza de operare. Programul de monitorizare a factorilor de mediu va urmări derularea proiectului și modul în care va fi influențată calitatea mediului înconjurător. APM Cluj susține că, în perioada de emitere a acordului de mediu, în colaborare cu beneficiarii proiectului, proiectanții, evaluatorii de mediu și cu consultarea publicului, a fost elaborată o variantă care să nu aibă impact negativ semnificativ asupra mediului. Procedurile de obținere a avizului și a acordului de mediu s-au derulat pe parcursul a aproximativ 2 ani.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut