Achiziție indirectă pentru Banca Transilvania

Banca Comercială Română (BCR) și Banca Comercială Victoriabank au ajuns la un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de BCR în filiala BCR Chișinău. Victoriabank este a treia bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 de sedii în toată țara.

Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în a doua parte a acestui an și este necesar să îndeplinească mai multe condiții suspensive, inclusiv aprobarea Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova. Până la primirea aprobărilor, BCR Chișinău și Victoriabank își vor desfășura activitatea independent, după care va avea loc integrarea BCR Chișinău în Victoriabank. BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru unități, două în Chișinău, respectiv câte o unitate în Cahul și Bălți.

Reamintim că, în 2018, Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank, cu o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut