„Acest guvern este plin de personaje neavenite”

Parlamentarii votează joi noua echipă guvernamentală.

Reprezentanții USR și ai AUR de la Cluj nu vor vota lista miniștrilor propuși de Nicolae Ciucă. Ei explică și de ce.

În opinia senatorului USR Cristian Bordei,  acest guvern este plin de personaje total neavenite.

„Votul meu va fi împotrivă. Alianța care dă acest guvern este o bătaie de joc la adresa acelor cetățeni care si-au dat votul președintelui Iohanis și PNL tocmai in ideea unui vot anti PSD. In plus acest guvern este plin de personaje total neavenite cum ar fi doamna Firea care a tocat aiurea miliarde la primăria capitalei lăsând bucureștenii în frig sau caragialescul Florin Roman care este total paralel cu noțiunea de digitalizare”, a declarat Cristian Bordei.

La rândul său, deputatul USR Oana Murariu spune că lista de miniștri oscilează între oameni compatibili cu portofoliile lor și oameni puși în Guvern pe criterii politice, fără merit, fără compatibilitate cu portofoliul ce urmează a fi ocupat, pe ,,datorii” de partid.

„E o listă care a redeschis discuțiile în rândul tinerilor în legătură cu plecarea din țară, din păcate. USR PLUS va vota contra unui guvern din care va face parte PSD, partidul responsabil pentru starea în care se află România în momentul de față. USR PLUS nu va gira o listă de miniștri printre care se găsesc oameni politici precum Grindeanu în mandatul căruia a trecut Ordonanță 13, un grav atac la justiția din România.

Din păcate, pare că ne întoarcem în timp cu aceasta coaliție și acest guvern. Vom reveni și noi, USR PLUS, la a fi extrem de vigilenți și a taxa orice abatere. Sunt sigură că opinia publică ni se va alătura. Deja se întâmplă acest lucru”, a afirmat Oana Murariu.

„Să începem cu ministrul desemnat pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin-Claudiu Roman. Pe dânsul nu-l recomandă nimic pentru a fi ministru al MCID. Nici pregătirea academică, nici experiența profesională, nici conduita morală. Nu are nici studii și nici experiențe inginerești, nu a activat în cercetare. A activat în foarte multe consilii de administrații ale instituțiilor cu capital de stat sau parțial de stat. Deci niște numiri pe funcții conform unor criterii politice.

În aceeași situație se află, la Ministerul Apărării Naționale și profesorul clujean Vasile Dîncu. Pe dânsul nu-l recomandă nici măcar aderența la idealurile de unitate națională, ci, din contră, niște idealuri de regionalizare, un parcurs spre federalizarea și dezintegrarea României”, a subliniat, la rândul său, deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa.

Parlamentarul clujean mai susține că nici Cătălin Predoiu, desemnat la Ministerul Justiției, nu are nicio intenție de a opri abuzurile care ne conduc spre o dictatură. ”Din contră, pare o unealtă în mâna celor care ne fură libertățile și drepturile fundamentale, care ne dezbină, fără nici cea mai mică justificare. Pe aceeași direcție merge și Alexandru Rafila, un exponent al aripii dure a încălcării libertății, fără a oferi soluții medicale. Vom vota contra. Am tot zis în trecut că PSD nu a făcut opoziție reală, având înțelegeri ascunse cu PNL, înțelegeri care au devenit acum oficiale. Nu asistăm la nicio schimbare în bine a politicii guvernamentale, deci vom vota contra”, a mai spus Alin Coleșa.

Anca M. Colibășanu

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut