Accidente produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum

Poliţia clujeană atenţionează conducătorii auto asupra faptului că neadaptarea vitezei la condiţiile de drum constituie o cauză principală a producerii accidentelor rutiere. În acest sens, într-o informare a IPJ Cluj sunt amintite două accidente petrecute luni, 12 septembrie, unul la Câmpia Turzii, iar celălalt în comuna Jucu.

Accidentul de la Jucu de Sus s-a produs în jurul orei 14:20, pe DJ 109 D. „Conform primelor cercetări, un Accident-rutier-2bărbat de 54 de ani, din Apahida, în timp ce conducea un autovehicul dinspre localitatea Jucu de Sus către Jucu Herghelie, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a consumului de alcool, a părăsit partea carosabilă, a rulat prin şanţul care mărgineşte carosabilul şi s-a răsturnat pe gardul unui imobil din zonă” – informează IPJ Cluj.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la UPU 1 Cluj-Napoca, pentru îngrijiri medicale.

La Câmpia Turzii, accidentul s-a produs în jurul orei 18:40, pe strada Republicii. Potrivit IPJ Cluj, , o femeie de 48 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea un  autovehicul pe strada 1 Decembrie 1918, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, la intersecţie cu strada Republicii a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu peretele unui imobil din zonă.

Accidentul s-a soldat cu  rănirea uşoară a unui bărbat de 50 de ani, din Câmpia Turzii, pasager în autovehicul, care a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpia Turzii, şi cu avarierea autovehiculului.

În ambele cauze poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-au produs accidentele, urmând să fie luate măsurile care se impun.

D.S.F. 

Articole din aceeasi categorie