Academice

Congresul Federaţiei Europene a Societăţilor de Neurorecuperare

Sub preşedinţia prof. dr. Dafin Mureşanu, la Budapesta (9 – 12 octombrie) va avea loc Congresul Federaţiei Europene de Neurorecuperare al European Federation of NeuroRehabilitation Societes (EFNRS). Congresul la care şi-au anunţat deja participarea aproape 1000 de specialişti din ţările europene, are ca ţinte educaţia tinerei generaţii de specialişti, dezvoltarea pe verticală a colaborării în acest domeniu multidisciplinar, aflat la graniţa neurologiei cu medicina fizică şi recuperatorie.

Trebuie amintit faptul că prof. dr. Dafin Mureşanu (preşedinte al Societăţii de Neurologie din România; director al Departamentului de neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca) a fost ales preşedinte al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neurorecuperare în urmă cu doi ani, cu ocazia congresului de la Laussane.

Revin la congresul de la Budapesta, în cadrul căruia vor fi puse în discuţie măsurarea spasticităţii, medicina paliativă în reabilitarea neurologică, farmacologia în reabilitatea neurologică, terapie neurologică prin muzică, diagnosticul şi tratamentul afaziei…

Mai trebuie să menţionez două lucruri. Din luna mai 2019, prof. dr. Dafin Mureşanu a fost ales membru corespondent al Academiei Române. Al doilea moment academic de menţionat şi care-l vizează pe apreciatul prof. dr. Dafin Mureşanu, este apropiata decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

Voi reveni cu amănunte asupra tuturor evenimentelor în apropierea desfăşurării lor.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie