Academia Oamenilor de Știință din România susține campania de vaccinare împotriva COVID-19

Academia Oamenilor de Știință din România a anunțat că susține „cu toată convingerea, atât la nivel științific, cât și la nivel civic”, campania națională de vaccinare împotriva COVID-19.

„Din punct de vedere științific, AOSR își întemeiază poziția pe analizele și concluziile Secției de Științe Medicale din structura sa, care cuprinde personalități ale domeniului, profesori universitari, medici și cercetători, cu prestigiu academic și profesional pe plan național și internațional. Din perspectivă civică, în fața gravității fără precedent a situației generate de noul coronavirus, AOSR înțelege să fie solidară cu instituțiile statului român aflate pe prima linie a combaterii pandemiei și să se implice în mod direct în efortul comun făcut de acestea pentru protejarea sănătății publice prin toate măsurile întreprinse și prin campania de vaccinare. În acest cadru științific, civic și moral, membrii medici ai AOSR, personalități de marcă ale medicinii românești, s-au vaccinat deja sau se vor vaccina în zilele următoare” – se precizează într-un comunicat al AOSR, remis, luni, presei.

Pe lângă continuarea procesului de vaccinare la nivelul instituției, Academia Oamenilor de Știință din România anunță că va organiza, prin Secția de Științe Medicale, o serie de evenimente academice (simpozioane, mese rotunde în format online) pe tema pandemiei, a măsurilor științifice și administrative de combatere a acesteia, cu focalizare pe necesitatea vaccinării la scară largă a populației.

Academia Oamenilor de Știință din România consideră că o astfel de implicare în efortul național de luptă împotriva pandemiei reprezintă „o obligație a sa de ordin științific și moral”. În opinia membrilor acesteia, o atare datorie devine prioritară în fața diversității de opinii manifestate public în raport cu situația pandemică, „din care nu lipsesc știri false, teorii conspiraționiste, poziții coronasceptice, atitudini manifeste împotriva vaccinării și a măsurilor de protecție, care duc la zădărnicirea luptei împotriva pandemiei”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut