Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” | Irina Kandinskaya și Ion Storojenco, în concert la Cluj-Napoca

Irina Kandinskaya (pian) și Ion Storojenco (violoncel) vor susține un concert în Studioul ANMGD, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19.

Programul muzical va cuprinde lucrări semnate de compozitorii Johannes Brahms și Francis Poulenc.

Irina Kandinskaya

Pianista Irina Kandinskaya aparține generației de aur a școlii rusești de pian, cariera ei fiind dedicată cu preponderență repertoriului de cameră. Discipolă a renumitului pedagog Stanislav Neuhaus, Irina Kandinskaya se bucură de o carieră de succes pe scenele internaționale în formații de cameră alături de nume ca Natalia Gutman, Oleg Kagan, Philippe Hirschhorn, Misha Maisky, Dora Schwarzberg, Boris Pergamentschikov sau Zino Vinnikov.

Irina Kandinskaya concertează în săli ca Wigmor Hall din Londra, Concertgebouw Amsterdam, Bolshoi Zal din Moscova și în Filarmonicele din Berlin și Paris.Din anul 2005 muziciana este promotoarea propriului festival, „Irina Kandinskaya Invită” din Togliatti, Rusia, iar până în vara anului curent a fost profesor de muzică de cameră în cadrul Conservatorului „P.I.Ceaikovsky” din Moscova.

Ion Storojenco

Ion Storojenco este colaborator al renumitei Filarmonici din Viena și a evoluat de-a lungul timpului cu orchestre din România, Moldova, Austria, Germania și Egipt, acumulând un repertoriu complex, pe cele mai cunoscute scene ale lumii, alături de orchestra compusă din membrii Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca.

Intrarea la eveniment este liberă.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut