Absolvenţii UMF „Iuliu Haţieganu”, cei mai buni la concursul de rezidenţiat

Candidaţii la examenul de rezidenţiat de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca au ocupat primul loc în ţară în privinţa rezultatelor obţinute.

„Ministerul Sănătăţii a finalizat analiza rezultatelor obţinute de candidaţii la examenul naţional de intrare în rezidenţiat din 19 noiembrie 2023, iar absolvenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca au obţinut cele mai bune rezultate, atât la rata de promovare, cât şi la nivel de punctaje realizate. În ceea ce priveşte procentul de candidaţi promovaţi la nivelul promoţiei 2023, dar şi la nivelul absolvenţilor din anii anteriori, absolvenţii UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca au avut cea mai mare rată de promovare la nivel naţional. Procente candidaţi promovaţi – absolvenţi ai promoţiei 2023: – Medicină: 98,84%, Medicină dentară: 97,92%, Farmacie: 89,47%”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, de asemenea, procentajul celor care au obţinut punctaje bune şi foarte bune a fost foarte mare. Atât la Medicină, cât şi la Medicină dentară şi Farmacie, cele mai multe punctaje de peste 800 de puncte au fost obţinute de absolvenţii din Cluj-Napoca, respectiv 41,3% din totalul candidaţilor la domeniul Medicină şi 50% la domeniul Medicină dentară. Datorită acestor rezultate, absolvenţii UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca au avut şanse mari să îşi aleagă specialităţile dorite.

„Suntem mândri de reuşita şi performanţele absolvenţilor noştri la concursul naţional de rezidenţiat şi în acest an. Îi felicităm pe noii noştri colegi rezidenţi, care vor începe stagiile de pregătire la începutul lunii ianuarie. De asemenea, doresc să mulţumesc cadrelor didactice ale universităţii, care au contribuit la formarea acestor tineri pe parcursul anilor de studiu. An de an, rezultatele obţinute de absolvenţii noştri la concursul naţional de rezidenţiat reflectă calitatea excelentă a învăţământului oferit de UMF „Iuliu Haţieganu”. Este o confirmare a angajamentului nostru de a forma profesionişti foarte bine pregătiţi, care nu numai că reuşesc cu brio la cel mai important examen al carierei lor, dar vor deveni şi medici sau farmacişti de succes. Astfel, ne respectăm cu seriozitate misiunea de a servi comunitatea, prin furnizarea unei educaţii de înaltă calitate viitorilor profesionişti ai sănătăţii”, a declarat rectorul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Concursul naţional de intrare în rezidenţiat s-a desfăşurat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut