ABCdar Verde: Educație ecologică pentru elevi

Peste 500 de elevi din 15 școli din județele Cluj, Argeș și Bihor au participat, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, la prima ediție a proiectului de educație ecologică ABCdar Verde, derulat de Holcim România și organizația Junior Achievement (JA) România.

Conceput și dezvoltat pentru a forma și încuraja un comportament responsabil față de mediu, proiectul a inclus noțiuni despre principalele resurse naturale și efecte ale utilizării lor, precum și exemple de norme și bune practici prin care oamenii, companiile și autoritățile pot contribui la utilizarea rațională a resurselor pe care le au la dispoziție, crescând, astfel, calitatea vieții și a economiei. Scopul final a fost acela de a-i face pe elevi „să definească și să înțeleagă rolul pe care ei înșiși îl au în protejarea mediului”.

Un rol important în desfășurarea proiectului l-au avut cei 26 de profesori și cei 22 de voluntari din cadrul Holcim România, care au organizat sesiuni practice de învățare cu elevii, menite să încurajeze comportamentul responsabil al acestora față de mediu. Toți participanții au beneficiat de resurse adaptate învățării mixte, la școală – kit educațional tipărit și online – exerciții digitale interactive, dezvoltate prin intermediul platformei JA Inspire™.

Din 2015 și până în prezent, 4.330 de elevi de școală primară și gimnaziu au participat la activitățile learning by doing, dezvoltate în cadrul parteneriatului dintre Holcim și organizația Junior Achievement.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut