A treia zi de proteste: Sediile partidelor, vizitate de sindicaliștii din Sanitas

Peste 50 de cadre medicale Federației Sanitas Cluj au participat miercuri la protestele organizate în București, principala nemulțumite fiind legată de nivelul de salarizare din sistem.

La protest desfășurat pe o ninoase ca în povești, au participat, alături de sindicaliștii din Cluj, peste 800 de membri ai Federației Sanitas din Brașov, Ialomița, Dolj, Călărași, Argeș, București, Maramureș, Sălaj, Bistrița sau Mureș, care au ”vizitat” cu vuvuzele sediile PNL și PSD.

Sindicaliștii își mnențin aceleași revedicări, prin care solicită creșterea veniturilor tuturor salariaților din Sănătate și Asistență Socială cu minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanșarea de urgență a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, precum și asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile medicale și de asistență socială.

”De fapt, cerem guvernanților să-și respecte obligațiile față de angajații din Sănătate și Asistență Socială. Seria acțiunilor de protest va continua până la soluționarea revendicărilor, și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat.”, a afirmat Ovidiu Bota, președintele Sanitas Cluj. În urma marșului de miercuri a fost stabilită o întâlnire cu Marius Budăi, ministrul Muncii.

Reamintim că Federația sindicală Sanitas a început de luni o serie de acțiuni de protest în București, pentru susținerea revendicărilor tuturor membrilor de sindicat, pe fondul nemulţumirilor legate de Legea salarizării şi al subfinanţării instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România.
Luni, o delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită la Guvern de o echipă condusă de consilierul Mihnea Claudiu Drumea, care a promis că va analiza solicitările sindicaliștilor. Protestele Federaţiei Sanitas au continuat marți şi miercuri, prin marșuri cu staționări în fața unor spitale din București, respectiv a sediilor partidelor politice.

”Dacă negocierile cu reprezentanbții Guvernului nu vor duce la nbimic bun, vom continua acțiunile de protest. Acum se organizează în unitățile sanitare din toată țara, inclusiv în cele din Cluj, strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului de muncă, care poate ajunge inclusiv la grevă generală la niveul întregului sistem medical”, mai spune liderul Sanitas Cluj.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut