A treia zi consecutiv în care rata de infectare cu coronavirus a scăzut, la Cluj-Napoca și în județ

Rata de infectare cu COVID-19 calculată în ultimele 14 zile a fost, luni, în municipiul Cluj-Napoca de 11,26 la mia de locuitori.

Duminică, aceasta a fost de 11,41 cazuri la mie, iar sâmbătă, DSP Cluj a anunțat că rata de infectare a fost de 11,53 cazuri la mie, în scădere de la 11,60 vineri.

De asemenea, la nivelul județului Cluj, rata de infectare a fost, luni, de 9,59 la mia de locuitori, duminică mai mică față de ziua precedentă, mai exact 9,69 cazuri la mie după ce sâmbătă a fost de 9,73 cazuri la mie iar vineri s-a raportat 9,77 cazuri la mie.

Scăderea ratei de infectare vine pe fondul noilor restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern. Astfel, obligativitatea prezentării certificatului verde se aplică pentru o serie de activități, inclusiv pentru intrarea în magazine neesențiale, purtarea măștii de protecție este obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și s-a reintrodus carantina de noapte la nivel național.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut