A treia tranșă de vaccin Moderna sosește în țară

Încă 42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri, pe cale terestră, la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, transportul fiind asigurat de firma producătoare. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel național – a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Administrarea de vaccinuri Moderna, din cele două tranșe sosite până în prezent în România, a început joi dimineața. Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Potrivit CNCAV, cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare, eficacitatea celor două vaccinuri fiind „aproximativ aceeași”. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia bazată pe ARN mesager.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut