A șaptea artă | TIFF Unlimited

*8-10 aprilie*

În perioada 8 – 10 aprilie, publicul cinefil va putea urmări online pe platforma TIFF Unlimited producțiile cinematografice europene nominalizate la Premiile Gopo din acest an.

Cele cinci filme nominalizate la categoria „Cel mai bun film european” în cadrul Premiilor Gopo vor fi difuzate online pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) și pot fi vizionate gratuit timp de 24 de ore de la momentul difuzării. Ulterior, unele titluri vor fi disponibile exclusiv pentru abonați.

Cea de-a 16-a ediție a Galei Premiilor Gopo va avea loc în data de 3 mai, la Teatrul Național din București, și va fi transmisă în direct pe unlimited.tiff.ro. Lista tuturor nominalizărilor poate fi consultată pe premiilegopo.ro.

Vineri, 8 aprilie, orele 20.00

Adio, proștilor! / Adieu les cons (comedie), în regia lui Albert Dupontel (Franța)

Filmul a obținut 6 premii César, inclusiv la categoriile „Cel mai bun film”, „Cea mai bună regie” și „Cel mai bun scenariu”, în 2021.

În distribuția peliculei, actorii Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Jackie Berroyer, Philippe Uchan.

După ce află că este grav bolnavă, o coafeză decide să își caute copilul pe care l-a abandonat pe când avea doar 15 ani. În hățișul birocratic pe care trebuie să-l parcurgă, se intersectează cu un funcționar aflat pe punctul de a ceda psihic și cu un arhivist nevăzător vivace.

Vineri, 8 aprilie, orele 22.00

Încă un rând/ Another Round (tragicomedie), în regia lui Thomas Vinterberg (Danemarca)

Filmul este câștigător a zeci de premii, inclusiv Oscarul pentru „Cel mai bun film internațional”.

În distribuție, actorii Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe.

Mads Mikkelsen e sublim în acest film despre patru profesori de liceu care se dedică unui experiment ce scapă de sub control. Ei testează teoria care spune că o anumită concentrație de alcool în sânge ne-ar deschide mintea către lumea înconjurătoare, stimulându-ne creativitatea…

Sâmbătă, 9 aprilie, orele 20.00

Traducătorii/ Les traducteurs (thriller), regizat de Régis Roinsard (Franța, Belgia)

Din distribuție fac parte actorii Olga Kurylenko, Alex Lawther, Sidse Babett Knudsen, Patrick Bauchau, Riccardo Scamarcio, Lambert Wilson, Eduardo Noriega.

Nouă traducători angajați să traducă mult-aşteptatul volum final al unei trilogii de succes sunt închiși într-un buncăr luxos. Când primele zece pagini ale manuscrisului apar pe internet, experiența se transformă în coșmar. Hoțul e printre ei?

Sâmbătă, 9 aprilie, orele 22.00

Annette, în regia lui Leos Carax (Franța, Mexic, SUA)

Pelicula a primit Premiul pentru regie la Cannes în 2021.

Cu: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Devyn McDowell, Angèle

Los Angeles. Doi îndrăgostiți într-o lume glamorous: un stand-up comedian și o cântăreață de operă. Adorați de public și media, ei par să formeze un cuplu în egală măsură fascinant și stabil. Doar că apariția primului lor copil, Annette, o fetiță cu un destin exemplar, le va da amândurora viața peste cap.

Duminică, 10 aprilie, orele 20.00

Portretul unei femei în flăcări/ Portrait de la jeune fille en feu, regizat de Céline Sciamma (Franța)

A primit Premiul pentru „Cel mai bun scenariu” și „Queer Palm”, pentru cea mai bună producție LGBTQ la Cannes în 2019; 9 nominalizări la Premiile César.

În distribuție: Noémie Merlant, Adèle Haenel.

1770. Marianne este o pictoriță angajată să picteze potretul lui Héloïse, o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mănăstire, pe care o  așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret. Introdusă în cercul ei ca însoțitoare, ea o privește.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut