A șaptea artă | Regele Mihai – Drumul spre casă, prezentat în turneu național

Luni, 31 octombrie, de la ora 18:00, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca găzduiește proiecția filmului Regele Mihai – Drumul spre casă, cu participarea prof. univ. dr. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române, în prezența producătorilor John Florescu și Dan Drăghicescu.

Noua versiune a documentarului despre Regele Mihai, ”Director’s Cut”, include materiale noi despre perioada tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Versiunea îmbogăţită a filmului pune accent şi pe interacţiunile monarhului cu CIA după exilul din 1948, anunță organizatorii în comunicatul transmis presei.

„Sunt bucuros să vă anunţ că lansăm un nou turneu naţional la fel cum am făcut pentru Regina Maria. Vrem să facem asta pentru a arăta şi filmul pe care l-am făcut – „Regele Mihai: Drumul spre casă” -, care este despre anii de exil. (…) Acest film începe în trenul cu care a părăsit ţara în ianuarie 1948 plecând spre o destinaţie nesigură – Moscova sau Vest. El a ajuns în Elveţia, la Laussane. Este o poveste interesantă despre ce s-a întâmplat cu regele”, a mărturisit John Florescu.

Dan Drăghicescu, producător asociat al documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă”, a precizat că turneul va reprezenta un maraton de proiecţii, timp de opt luni, care va cuprinde 25 de oraşe, printre care Bucureşti, Iaşi, Braşov, Alba Iulia, Deva, Alexandria, Sinaia, Cluj-Napoca, Curtea de Argeş, Târgovişte, Bicaz, Constanţa.

Proiecțiile din cadrul Turneului Național de Educație Istorică beneficiază de suportul History Channel, Banca Transilvania, BAT Romania, Groupama și Nuclearelectrica.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut