A șaptea artă | „Ochii noștri larg deschiși”

*Cluj-Napoca: 2-5 iunie*

Festivalul Filmului Francez a debutat la Cluj joi, 2 iunie, cu patru proiecții premiate la festivaluri recunoscute.

Vineri, 3 iunie, la Cinema Victoria și în curtea Institutului Francez ne așteaptă din nou pelicule pentru toate gusturile (comedie, dramă, thriller).

*vineri, ora 15.00, Cinema Victoria*

Elle (r. Paul Verhoeven , 2016)

Povestea lui Michèle (interpretată de Isabelle Huppert, foto cover), șefa unei companii de jocuri video, la fel de crudă și în viața profesională și în cea personală. Viața ei se schimbă în momentul în care este atacată în propria casă.

Filmul a primit Premiul César pentru cea mai bună actriță în 2017 (Isabelle Huppert) și Premiul César pentru cel mai bun film 2017.

*sâmbătă, 4 iunie, ora 18, Cinema Victoria*

R.M.N. (2022)

Vine timpul să vizionăm R.M.N., producția semnată de regizorul român Cristian Mungiu, care a participat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. În distribuție: Marin Grigore, Judith State, Orsolya Moldovan.

Vizionarea va fi urmată de o discuție cu membrii echipei.

„«Ochii noștri larg deschiși»: cea de-a 26-a ediție a Festivalului Filmului Francez din România este plasată sub semnul privirii”, ne spune Julien Chiappone-Lucchesi, Consilier pentru cooperare și acțiune culturală, Director al Institutului Francez din România. „O invitație să ne întoarcem la sursele minunatei arte cinematografice și să diversificăm paleta de imagini care stau la baza viziunii noastre asupra lumii. Festivalul este, de asemenea, o provocare de a ne ascuți simțurile în aceste vremuri de criză și incertitudine”, subliniază aceasta.

Programul complet al filmelor care rulează în această perioadă îl putem consulta accesând https://festivalff.ro/.

Festivalul Filmului Francez este cel mai longeviv festival din România dedicat unei cinematografii naționale și se desfășoară în nu mai puțin de 11 orașe din țară, în perioada 1-12 iunie 2022.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut