A „plouat” cu amenzi, la Cluj

Polițiștii clujeni au împărțit amenzi și la sfârșitul săptămânii trecute, pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirus.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj Napoca și ai secților rurale arondate, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, precum și de polițiști locali și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterniare și pentru Siguranța Alimentelor au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea efectelor negative ale virusului SARS- CoV-2.

Astfel, în perioada 8 – 10 octombrie a.c., echipele mixte formate au acționat zilnic în zona centrală a municipiului, în parcuri, piețe, zone de agrement, restaurante și terase pentru a fi asigurată respectarea normelor instituite pentru limitarea răspândirii virusului.

În total, peste 130 de obiective de interes au fost verificate de către efectivele angrenate.

Totodată, în cadrul activităților au fost legitimate 380 de persoane și verificate în ceea ce privește respectarea normelor legale 186 de autovehicule în trafic.

În total, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, ca urmare a neregulilor constatate.

Pe linie rutieră, au fost aplicate 60 de sancțiuni în acord cu normele ce reglementează circulația pe drumurile publice, polițiștii procedând la reținerea în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 5 permise și la retragerea unui certificat de înmatriculare.

De asemenea, 37 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 9 sancțiuni s-au aplicat în conformitate cu Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut