A început vaccinarea și la Spitalul Clinic Militar de Urgență dr. Constantin Papilian

Centrul de vaccinare organizat la sediul Spitalul Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca și-a început activitatea prin vaccinarea a 85 de cadre medicale din instituție.

Primele persoane vaccinate nu au raportat reacții adverse, iar activitatea va continua și în zilele următoare, conform planificării în sistemul electronic. Reprezentanții spitalului precizează că în patru zile va fi vaccinat întreg personalul care și-a dat acordul.

„Este un act de responsabilitate care asigură protejarea personalului medical și capacitatea acestuia de a continua acordarea asistenței medicale pacienților COVID dar și a celor neinfectați în condiții de siguranță”, spun reprezentanții spitalului.

Centrul Regional de Depozitare a Vaccinului anti-COVID organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgența „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a primit, în 29 decembrie, primele 92.250 de doze de vaccin anti-COVID. Până la această dată au fost distribuite 7935 de doze către Direcțiile de Sănătate Publică din patru județe arondate. Activitățile vor continua în perioada următoare cu distribuția către centrele de vaccinare din cele șase județe arondate, în funcție de necesitățile acestora.

A.M.C.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut