A început turneul de tenis de la Cluj-Napoca

Turneul de tenis Winners Open WTA250 a debutat duminică, 1 august, la Winners Sports Club. Timp de 8 zile, fanii tenisului vor putea urmări o combinație spectaculoasă între talent și experiență. Jucătoare de clasă mondială, românce de top și o tânără cu perspective mari în tenis se vor lupta pentru trofeul turneului găzduit de Cluj-Napoca. Favorita numărul 1 a competiției, Alize Cornet (Franța), debutează cu Mayar Sherif (Egipt). Germanca Andrea Petkovic, un alt nume de referință în circuitul feminin, așteaptă o jucătoare din calificări. Pe tabloul principal a fost acceptată și clujeanca Briana Szabo, beneficiara unui Wild Card.

 

Pe tabloul principal se află nu mai puțin de șapte românce. Gabriela Ruse, beneficiar unui Wild Card, o va întâlni pe veterana Lesia Tsurenko (Ucraina). Irina Bara va juca cu Anna-Lena Friedsam (Germania), iar Jaqueline Cristian cu Reka-Luca Jani (Ungaria). Ana Bogdan așteaptă și ea o jucătoare din calificări, iar Evelyne Tiron va juca cu Lara Arruabarrena (Spania). La doar 15 ani, clujeanca Briana Szabo a intrat pe tabloul principal Winners Open cu un Wild Card și își va face debutul la clubul la care se antrenează de la 4 ani. Ea o va întâlni în teren pe Katarzyna Kawa (Polonia). Pe tabloul principal se mai află și Mihaela Buzărnescu. Tragerea la sorți a tabloului principal Winners Open WTA250 a avut loc sâmbătă, 31 iulie, în prezența directorului turneului, Patrick Ciorcilă, a supervizorului WTA Giulia Orlandi și a Brianei Szabo. ”Este o mare onoare că am reușit să aducem acest turneu la Cluj. Am început anul trecut, când am invitat toate jucătoarele românce în timpul pandemiei la un turneu în sistem prize money. Acum, am reușit să facem acest pas mare spre circuitul oficial WTA. Winners Open își face astăzi debutul și sperăm ca aceasta să fie prima din multele ediții pe care le vom găzdui la Winners Sports Club, locul în care de peste un deceniu promovăm tenisul, tinerele talente, susținem profesioniștii, dar și amatorii pasionați de tenis”, a declarat Patrick Ciorcilă. Duminică au avut loc calificările pentru locurile rămase libere pe tabloul principal. Meciurile s-au desfășurat pe cele 3 terenuri de joc. Winners Open este primul turneul WTA din Cluj, iar organizarea lui a presupus o adevărată desfășurare de forțe. Complexul sportiv Winners Sports Club unde se va desfășura competiția a fost transformat complet pentru acest turneu. Costurile totale se ridică la peste 1 milion de euro. Nu mai puțin de 32 de jucătoare se vor întrece la simplu și 16 echipe la dublu. Premiile puse în joc se ridică la 235.238 de dolari.Meciurile se vor desfășura pe cele 3 terenuri oficiale, cu spectatori. Pe lângă acestea, au fost pregătite 2 terenuri de antrenament. Terenul principal de joc a fost amenajat cu o tribună cu capacitate de 1200 de persoane, iar pe terenul 2 a fost instalată o tribună de 300 de locuri. Turneul va fi difuzat la nivel global, în peste 150 de țări. În România, meciurile de pe terenul principal vor fi difuzate în direct pe Digi Sport 2 și Look TV. Winners Open WTA250 este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Federației Române de Tenis.

Primul turneu WTA din istoria oraşului Cluj-Napoca şi singurul la ora actuală din România va avea loc la Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură.
În 2020, Winners Open a fost primul turneu de tenis din România organizat după cele trei luni de izolare, în sistem prize money. Competiţia a fost atractivă pentru şase nume mari ale tenisului românesc: Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru. Gabriela Ruse a câştigat marele premiu de 10.000 de dolari şi a avut şansa să joace un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona  Halep, Horia Tecău şi Marius Copil. Între jucătoarele înscrise la Winners Open se numără şi Viktorija Golubic (Elveţia, 72 WTA), Polona Hercog (Slovenia, 74 WTA), Andrea Petkovic (Germania, 80 WTA), Arantxa Rus (Olanda, 84 WTA), Tereza Martincova (Cehia, 87 WTA), Jasmine Paolini (Italia, 89 WTA) și Martina Trevisan (Italia, 98 WTA).

„Este o veste excepţională pentru oraşul nostru că avem parte de un turneu de tenis de talie mondială! Cluj-Napoca şi-a dobândit treptat statutul de oraş al sportului, atât prin prisma acestor competiţii sportive internaţionale de anvergură, cât şi prin investiţiile în infrastructura sportivă şi sprijinul oferit federaţiilor sportive sau organizaţiilor clujene din domeniul sportului. Toţi aceşti factori contribuie la dezvoltarea ramurilor sportive profesioniste din oraş, dar şi a sportului de masă, dedicat publicului larg. Această competiţie va reuşi cu siguranţă să pună Clujul din nou pe harta internaţională a tenisului feminin şi ne va oferi oportunitatea să vedem în teren jucătoare din elita tenisului mondial. Felicit pe această cale echipa care stă în spatele acestui turneu unic în istoria oraşului şi le doresc mult succes în a aduce în comunitatea clujeană esenţa tenisului de cea mai înaltă calitate”, a spus, la rândul său, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut