A început școala și la Penitenciarul Gherla

Școala a început, luni, și pentru 40 de persoane private de libertate aflate în Penitenciarul Gherla.

Conform celor anunțate de purtătorul de cuvânt al penitenciarului, ag. Marina Oltean, din cele 40 de persoane, 7 au fost repartizate pe nivel primar, 14 persoane (Secția Exterioară de deținere din Cluj – Napoca) – pe nivel primar, conform programului „A doua șansă”, 9 persoane – pe nivel gimnazial, iar 10 persoane – pe nivel liceal.

Procesul de învățământ va fi susținut de 16 cadre didactice ale Liceului Tehnologic Special Gherla, unitate de învățământ afiliată Liceul Tehnologic Special Dej.

Administrația Penitenciarului Gherla a pus la dispoziția elevilor și profesorilor 7 săli de clasă, o sală profesorală, dar și rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

„Școlarizarea persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administrația penitenciarului, fiind una dintre modalitățile de sporire a șanselor de reintegrare în societate și de prevenire a săvârșirii de noi infracțiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale și formarea unor deprinderi și atitudini care să determine un comportament prosocial” – precizează ag. Marina Oltean.

M. T.

Articole din aceeasi categorie