A început „Rabla Clasic”

Programul „Rabla Clasic” 2020 a început marţi, la ora 13, bugetul disponibil fiind de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului.

Valoarea primei de casare rămâne 6.500 de lei (1.350 de euro). Această primă poate să se majoreze cu 1.000 de lei, dacă maşina aleasă are pragul de emisii de 96 de grame de CO2/kilometru. „Rabla Clasic” 2020 dispune un eco-bonus de 1.000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini cu sistem GPL sau GNC, eco-bonus care se poate adăuga la cei 6.500 de lei. Eco-bonusul pentru maşinile hibride convenţionale (care nu se încarcă la priză) a fost majorat de la 1.700 la 2.500 lei.
Persoanele care doresc să beneficieze de program trebuie să parcurgă următoarele etape: * să obţină de la dealeri cererea de înscriere în program, document cu valabilitate de până la 120 de zile * să caseze autovehiculul vechi, în 30 de zile de la obţinerea cererii * să încheie formalităţile de achiziţie a maşinii în cele 90 de zile rămase.
Programul „Rabla Moto”, introdus în premieră în acest an, oferă o primă de casare a motocicletelor vechi de 3.500 de lei.
Având în vedere situaţia de criză provocată de coronavirus, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a solicitat Administraţiei Fondului pentru Mediu să modifice procedurile programului „Rabla Clasic”, astfel încât prezenţa fizică a beneficiarului la sediul dealer-ului să nu mai fie necesară.

Articole din aceeasi categorie