A început cosmetizarea arborilor de pe străzile municipiului Gherla

Mai este ceva timp până la primăvară, dar gospodarii gherleni deja s-au apucat de treabă. Cu puțină întârziere față de anii trecuți, pe străzile orașului a început toaletarea arborilor.

Este o lucrare de sezon, care de obicei are loc la sfârșitul lunii ianuarie. De calendar au ținut cont și angajații de la SC ADP SA (fosta RADP), care la începutul acestei săptămâni au ieșit pe străzile din zona centrală a municipiului. Adunați într-o singură echipă, aceștia au tăiat crengile uscate și au efectuat obișnuita lucrare de cosmetizare a arborilor de pe marginea trotuarelor, revigorând totodată și spațiul din jurul acestora. Crengile uscate sunt tocate și vândute. De asemenea, au fost curățați și copacii de pe marginea aleilor din parcul mare, dar și de pe zonele verzi din cartierele urbei, unde au fost  efectuate și obișnuitele lucrări de defrișare.

Paralel cu aceste munci de sezon, în curtea sediului SC ADP SA de pe strada Gelu, în cele trei sere se pregătesc florile pentru plantatul pe zonele verzi. Este vorba de mii de panseluțe, care în luna aprilie iau drumul rondurilor de flori din centrul orașului și din cele trei mari cartiere de locuințe. Cele trei sere sunt încălzite, iar de flori se îngrijesc 12 angajate ale acestui sector.

Cine mai crede că grădinarii gherleni nu au de lucru și în perioada iernii?

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut