A început asfaltarea pe drumul județean 109A și au fost finalizate lucrările pe DJ 109E

Lucrările de întreținere demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean 109A (intersecție cu DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca au intrat într-o nouă etapă, respectiv cea de așternere a covorului asfaltic.

Este vizat, astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 7️,5️ kilometri, de la km 48+566 la km 56+034.  Lucrările executate anterior asfaltării au constat în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea unor podețe și tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului.  „Importanța acestor lucrări este dată de faptul că drumul județean 109A asigură o legătură directă și rapidă între județele Cluj și Sălaj, cu efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltatea economico-socială a întregii zone”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Consiliul Județean a finalizat lucrările de consolidare, de mare complexitate, realizate pe DJ 109E Cetan-Vad în vederea remedierii surpării produse în contextul lucrărilor de închidere și ecologizare a depozitului neconform de deșeuri de la Dej.

De asemenea, au fost demarate deja lucrările de refacere a sistemului rutier pe sectorul de drum afectat de alunecarea de teren produsă în anul 2019. Zilele trecute, Consiliul Județean a anunțat că lucrările de întreținere recent demarate de  forul administrativ clujean pe drumul județean 161J Roșieni – Geaca au intrat într-o nouă etapă, respectiv cea de așternere a stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare așternerii covorului asfaltic.  Este vizat, astfel, un sector de drum în lungime de 2,8 kilometri, de la km 4+300 la km 7+100, sector ce va fi integral asfaltat. În urmă cu exact o săptămână, Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 103J, unul dintre drumurile clujene de mare interes turistic, respectiv tronsonul situat între joncțiunea cu drumul județean 103H și Cabana Vlădeasa. Vă reamintim, Consiliul Județean a acționat în primul semestru al anului 2021 pe 20 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de peste 178 de kilometri. În ceea ce privește investițiile de reabilitare și modernizare, în primele șase luni ale acestui an au demarat și se află în desfășurare lucrări pe șapte drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de 85,17 kilometri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut