A început admiterea la UBB

Admiterea pentru absolvenții de liceu care vor să se înscrie la facultate, dar și pentru absolvenții de facultate care vor să urmeze programele de master, a început joi, 9 iulie, online, la Universitatea Babeș-Bolyai.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 9 și 30 iulie 2020. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afișarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile și a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăți din cadrul UBB.

Absolvenții de liceu pot opta, în acest an, în cadrul celor 236 de programe de licență (învățământ cu frecvență și cu frecvență redusă) ale UBB, pentru unul dintre cele de 4.875 de locuri bugetate, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă.

Absolvenții de facultate care doresc să se înscrie la master pot alege unul dintre cele 3.500 de locuri la buget și 6.158 de locuri la taxă, existente în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Întregul proces de înscriere se desfășoară exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/, unde candidații își pot încărca toate documentele necesare. La finalul perioadei de admitere, după afișarea rezultatelor finale, confirmarea locurilor de către candidații admiși va fi realizată tot online.

Pentru anul universitar 2020-2021 UBB propune două specializări noi la nivel licență: la Facultatea de Studii Europene – specializarea Diplomație în afaceri, respectiv la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – specializarea Studii de conflict. La nivel de master, UBB propune patru specializări noi, și anume: Marketing digital (limba maghiară), oferit de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor; Management și antreprenoriat cultural, în cadrul Facultății Teatru și Film; Managementul dezastrelor, propus de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului; respectiv Analiza spațială și organizarea teritorială/ Spatial Analysis and Teritorial Organization (limba engleză), oferit de Facultatea de Geografie.

M. T.

Articole din aceeasi categorie