A fost semnat contractul pentru salubrizarea municipiului Cluj-Napoca, a orașului Huedin și a altor 43 de comune limitrofe

Consiliul Județean Cluj anunță că președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj și vicepreședinte al forului administrativ județean, Marius Mînzat, a semnat miercuri, 24 august 2022, contractul privind delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare şi transport al deșeurilor municipale, respectiv de operare și administrare a stațiilor de transfer pentru Lotul 1 – municipiul Cluj-Napoca și orașul Huedin, precum și alte 43 de comune situate în proximitatea acestora. Precizăm că deși acest contract a fost semnat, asta nu înseamnă ca se va intra pe străzi începând de mâine, ci abia peste șase luni, perioadă considerată de mobilizare sau mai exact de pregătire.

După o perioada dificilă, cu multe probleme, am reușit să rezolvăm pe termen lung problema deșeurilor din întreg județul. Fiecare primărie de oraș sau comună va fi ajutată prin rezolvarea acestei probleme soluționate de Consiliul Județean, deși nu îi aparținea în urmă cu câțiva ani. Ne dorim ca implementarea acestui proiect să fie un model de bune practici pentru întreaga țară. Mulțumim pe această cale primarilor, care au fost partenerii noștri și care au susținut acest proiect ajuns, iată, la final. Ca etape următoare, după semnarea acestui contract, operatorul de salubrizare are la dispoziție o perioadă de mobilizare de șase luni, perioadă în care acesta își va aduce flota de mașini și utilaje, își va angaja personalul calificat necesar și va întocmi contractele de salubrizare”., a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Reamintim faptul că în urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse de cei patru ofertanți, propunerea declarată câștigătoare a contractului aferent Lotului 1, cu un punctaj de 96,53 de puncte și o ofertă financiară de 409.305.859,42 lei, a fost cea a operatorului Supercom SA.

Conform lui Marius Mînzat, după încheierea perioadei de mobilizare, UAT-urile vizate își vor înceta contractele de prestări servicii încheiate cu alți operatori de profil, astfel încât colectarea deșeurilor să se poată realiza în mod uniform iar clujenii să poată simți din plin beneficiile Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, în cel mai scurt timp. 

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut