A fost reluat proiectul „Voluntari pentru Educație”, derulat cu copiii internați la Institutul Oncologic

După doi ani de pauză, datorată restricțiilor impuse de pandemie, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a reluat proiectul „Voluntari pentru Educație”, în baza unui protocol de colaborare cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj.

Proiectul vizează desfășurarea activităților de predare-învățare-evaluare pentru asigurarea continuității școlarizării, care să permită elevilor internați la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca să promoveze anul de studiu în curs sau să participe la evaluările organizate pentru finalizarea unui nivel de învățământ și asigurarea cadrului de acțiune comună a cadrelor medicale și a cadrelor didactice implicate în recuperarea și educația elevilor.

Conform celor declarate de inspectorul școlar general Marinela Marc, grupele de activități remediale se desfășoară la toate disciplinele din trunchiul comun, în funcție de solicitările elevilor: limba română, matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, engleză, franceză, TIC, limba maghiară. Programul a început din data de 30 ianuarie 2023, în acest moment fiind cuprinși în program 17 elevi internați în Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, în baza acordului semnat de părinți, respectiv 2 preșcolari, 4 elevi din ciclul primar, 7 elevi de gimnaziu și 4 elevi de liceu, din 12 județe ale țării. Pentru implementarea proiectului sunt implicați 25 de profesori voluntari, educatori, învățători, respectiv profesori de specialitate pentru disciplinele solicitate, iar programul se desfășoară zilnic, în intervalul 15-18, în funcție de elevii internați în săptămâna respectivă.

„Proiectul este unul de suflet al Inspectoratului Școlar Județean Cluj și mă bucur că, prin reluarea lui, am găsit și de această dată, colegi, cadre didactice care și-au exprimat intenția de a lucra, în regim de voluntariat, cu acești copii, pentru a le asigura suport educațional și emoțional, ajutându-i să depășească situația medicală și să poată să continue procesul educațional, cu speranța că vor reveni în unitățile lor de învățământ, fără grija finalizării anului școlar. Mulțumesc colegilor pentru implicare și d-nei doctor Rodica Voichița Cosnarovici, șef Secție Oncopediatrie a Institutului Oncologic «Prof. Dr. I. Chiricuță» din Cluj-Napoca pentru excelenta colaborare!” – a declarat, pentru Făclia, inspectorul școlar general al IȘJ Cluj, Marinela Marc.

Proiectul „Voluntari pentru Educație”, de pregătire școlară a elevilor bolnavi de cancer, internați în Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, a fost demarat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj în 2015, din inițiativa și sub coordonarea (pe atunci inspector școlar general adjunct) prof. Mariana Pop. De-a lungul anilor, în proiect au fost implicați zeci și zeci de dascăli voluntari, beneficiari fiind sute de copii – preșcolari și elevi – din aproape toate județele țării.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut