A fost lansată platforma online „Sportul se Joacă

„Sportul se Joacă” – o platformă educațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare, care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții din țara noastră să se joace „de-a sportul” cu copiii, a fost lansată vineri, în cadrul unui parteneriat dintre Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv, Institutul Aspen România și cu sprijinul BCR.

Conform MEC, programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv.

Platforma „Sportul se Joacă” este activă din data de 22 octombrie 2020, iar pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice. Platforma poate fi accesată pe www.sportulsejoaca.ro, pe canalul de YouTube „Sportul se joacă” și pagina de Facebook „Sportul se joacă”.

O parte din marii campioni ai României – Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, Elisabeta Lipă, George Cosac și Răzvan Pîrcălabu – s-au alăturat acestui proiect și au devenit ambasadori ai programului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut