A fost lansat site-ul Fundației „Doina Cornea”

În 21 decembrie a fost lansat site-ul Fundației „Doina Cornea”.

„În Sfânta zi a Libertății noastre, în semn de omagiu adus mamei mele, în semn de omagiu celor care și-au dat viața acum 30 de ani, lansez site-ul Fundației Doina Cornea…, chiar dacă încă nu am reușit înființarea ei” – a anunțat, pe Facebook, Leontin Iuhas, fiul celei care, în anii ’80, a fost „printre puținii opozanți la politicile distructive ale lui Nicolae Ceaușescu, susținute și impuse de Partidul Comunist cu «brațul său armat», Securitatea, și tolerate de marea majoritate a cetățenilor României”.

„Nimic nu e inutil… Toate lucrurile, toate actele noastre au consecințe, cât de mici. Eu am această credință că n-am luptat degeaba. Și când mi-am pornit lupta mea împotriva acestei distrugeri a oamenilor în comunism mi-am zis așa: Dacă cinci oameni… o să-i aduc să gândească corect, este un lucru câștigat pentru ei. Binele, gândirea corectă sunt minoritare în lumea noastră” – spunea Doina Cornea, într-o emisiune realizată de Liana Goța pentru TVR.

Fundația, în curs de înființare, își propune păstrarea vie a memoriei doamnei Doina Cornea, inventarierea, arhivarea, conservarea și punerea în valoare a întregii opere și a tuturor documentelor rămase la plecarea acesteia, inclusiv cele ale fiicei sale, Ariadna Combes, realizarea de acțiuni educative în spiritul doamnei Doina Cornea și, nu în ultimul rând, realizarea de acte de caritate.

Site-ul poate fi accesat la adresa https://www.fundatia-doinacornea.ro/

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie