A fost inaugurat noul sediu al Extensiei Universitare Bistrița a UTCN

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) a inaugurat luni, 23 mai, noul sediu al Extensiei Universitare Bistrița, modernizat cu fonduri europene în valoare de peste 10.000.000 lei.

Evenimentul a avut loc în prezența membrilor Consiliului de Administrație, ai Biroului Operativ al Senatului Universitar, a decanilor și reprezentanților celor două facultăți care derulează programe de studii la Bistrița, a reprezentanților autorităților locale, regionale și naționale și a colaboratorilor din rândul companiilor din zonă. Panglica inaugurală a fost tăiată de rectorul UTCN, prof. dr. ing. Vasile Țopa și de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

„Suntem împreună cu dumneavoastră, comunitatea din Bistrița, din 1992, când s-a înființat aici o secție de subingineri. Apoi, vremurile au venit peste noi și au făcut ca această secție sa fie desființată, dar am revenit cu studii de licență cu specializările pe care le avem azi. În 2022 avem atât programe de licență, cât și de masterat. (…) Nu este ușor pentru noi să susținem patru extensii în toate cele patru capitale de județ din Transilvania, dar o facem cu convingerea că acesta este drumul pe care trebuie să mergem. Niciodată nu a fost o nevoie mai mare de ingineri decât în vremurile pe care le trăim. În consecință, prin acest edificiu pe care îl introducem în circuitul de învățământ, am făcut un pas foarte mare împreună” – a declarat prof. dr. ing. Vasile Țopa, în deschiderea festivității de inaugurare. Acesta a mai menționat că UTCN face parte din Universitatea Europeană de Tehnologie EUt+ și toți studenții, indiferent că studiază la Cluj sau la Bistrița, vor beneficia de această oportunitate.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și-a exprimat speranța că deschiderea acestei extensii universitare „va rezolva o parte din lipsa majoră a inginerilor pe piață”.

Situată în zona centrală a orașului, clădirea monument istoric în care funcționează Extensia Universitară Bistrița a UTCN a fost modernizată cu fonduri europene în valoare de 10 094 888, 49 lei. „Arhitectura clădirii este una deosebită, constructorul reușind să păstreze și să integreze elemente vechi, iar în unele părți au fost puse în valoare vechile ziduri de cărămidă. Au fost, de asemenea, recondiționate și puse în valoare ușile și porțile interioare. Spațiile de învățământ sunt moderne, dotate cu echipamente care susțin pregătirea în cadrul programelor de studii pe care cele două facultăți ale UTCN, Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției și Facultatea de Inginerie Electrică, le derulează la Bistrița” – precizează reprezentanții universității.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut