A fost aprobată vaccinarea împotriva COVID-19, la domiciliu

Ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate, a fost aprobată, la solicitarea Ministerului Sănătății, în ședința de Guvern de miercuri, 25 august.

Potrivit actului normativ, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic național de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 60 de lei/ inoculare. Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic național de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei/ inoculare. Tarifele includ și consultația medicală, precum și raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale.

Potrivit declarației ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, măsurile adoptate au drept scop „stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile”.

„Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/ inoculare, de la 40 de lei/ inoculare cât este la cabinet, diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare. De asemenea, pentru pacienții cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au și cel mai mare risc de a se îmbolnăvi și a dezvolta complicații în caz de infecție cu SARS-CoV-2”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, conform unui comunicat al MS, remis presei.

Conform comunicatului, cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022, termen până la care a fost prelungită și activitatea de administrare a vaccinului de către medicii de familie în cabinetele proprii pentru persoanele înscrise pe lista proprie, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut