A doua sesiune a Bacalaureatului, în perioada 24 august – 5 septembrie

Cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru – a anunțat, joi, Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit ordinului, înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 – 24 iulie. Documentele-tip de înscriere, completate și semnate, pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ – centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/ poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel: 24 august – Limba și literatura română – E.a); 25 august – proba obligatorie a profilului – E.c); 26 august – proba la alegere a profilului și specializării – E.d); 27 august – Limba și literatura maternă –  proba E.b).

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens – precizează MEC -, comisiile de Bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/ recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Primele rezultate la probele scrise vor fi afișate în 2 septembrie (până la ora 12:00), prin anonimizarea numelui și a prenumelui. În aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00, vor putea fi depuse și contestațiile, atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/ transmit electronic și o declarație-tip în care menționează că au luat cunoștință de faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie