A doua șansă la viață

Doi pacienți, de 49 de ani și de 52 de ani, aflați de mai mult timp în dializă, au primit o a doua șansă la viață, în urma unor intervenții de transplant renal, realizate la Cluj-Napoca.

„Sincere condoleanțe, mulțumiri și profund respect familiei unui pacient aflat în moarte cerebrală care și-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe. Prin această decizie dificilă și plină de emoție au oferit speranță la viață pentru doi semeni necunoscuți care așteptau un transplant renal. Echipa chirurgicală a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Andrei Tomuța, a realizat intervenția de prelevare a rinichilor. Astfel, la Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, echipele de transplant conduse de dr. Silviu Moga și dr. Dan Pop, cu sprijinul echipei ATI condusă de dr. Raluca Burileanu, au încheiat cu succes intervențiile de transplant renal” – a anunțat Agenția Națională de Transplant, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În aceeași postare ANT mulțumește echipei de coordonatori de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, formată din dr. Mihai Morariu – kdp, alături de coordonatorul de transplant as. Andrei Burghelea, „care a făcut posibil să apară speranța în sufletul altor doi oameni”. De asemeni, ANT mulțumește „tuturor oamenilor care înțeleg că donarea de organe și țesuturi este un gest suprem”, precum și echipelor medicale care „fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica șansă la viață”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut