A cucerit două lacuri din Cluj

Sportivul Paul Georgescu este pe punctul de a deveni, în această săptămână, primul român care parcurge înot şapte dintre cele mai lungi lacuri din România.

Acesta participă la proiectul „Lake’s Seven”, iniţiat de Asociaţia Club Sportiv Sport4You, care presupune traversarea înot a lacurilor „Porţile de fier I” din judeţul Mehedinţi, „Stânca-Costeşti” din judeţul Botoşani, „Izvorul Muntelui” din judeţul Neamţ, „Colibiţa” din judeţul Bistriţa, „Beliş-Fântânele” şi „Drăgan” din judeţul Cluj şi „Vidraru” din judeţul Argeş.

Paul Georgescu, care este campion mondial la înot în ape îngheţate, a parcurs deja cinci din cele şapte lacuri, iar miercuri a înotat în acumularea „Drăgan”. Proiectul acestuia se va încheia astăzi, cu cursa de pe lacul „Vidraru”. În luna august a anului trecut a înotat nu mai puţin de 104,084 kilometri în barajul de la „Porţile de Fier I”, durata cursei fiind de 21 ore şi 42 de minute. Pe 6 august, a parcurs 45 de kilometri în barajul de pe Prut de la „Stânca-Costeşti” în 13 ore şi 8 minute. Ulterior, pe 8 august a înotat 23 de kilometri, în 6 ore si 40 de minute, în lacul „Izvorul Muntelui”, iar pe 9 august a traversat cei 4,5 kilometri ai lacului „Colibiţa” într-o oră şi 5 minute. „Anul trecut, Florin Tomos, preşedintele Asociaţiei Sport 4You, m-a rugat să înot măcar unul dintre cele şapte lacuri din proiectul iniţiat de ei, Seven Lakes. Atunci am ales să înot în lacul cu cea mai mare distanţă, lacul «Porţile de fier». Atunci am înotat în continuu peste 20 de ore. Anul acesta, din cauza pandemiei, am hotărât să le fac pe celelalte şase. Pentru a fi o provocare pentru mine, mi-am propus să le fac în şapte zile”, a declarat Paul Georgescu. Înotătorul român susţine că proiectul la care participă este foarte dificil, atât din punct de vedere sportiv, cât şi logistic. Fost jucător de polo, Paul Georgescu are acum 42 de ani, însă are proiecte îndrăzneţe. El îşi propune ca în luna octombrie să traverseze înot strâmtoarea Gibraltar, dar şi Marea Galileei din Israel. Ulterior, în noiembrie va participa, în Malta, la un concurs de „swim run” împreună cu triatlonistul Bogdan Ioniţă, iar în decembrie va participa la una dintre cele mai spectaculoase curse de înot în ape deschise, Morocco Swim Trek.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut