A 19-a ediție a Zilei Interacțiunii Om-Animal, la UBB

Cea de 19-a ediție a Zilei Interacțiunii Om-Animal (ZIOA) se va desfășura joi, 27 februarie, în intervalul orar 9:00-16:00, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (str. Sindicatelor nr. 7, orele 9:00 – 12:00) și la Muzeul Zoologic & Vivariul UBB (str. Clinicilor 5-7, orele 11:00-16:00).

Ediția din acest an este organizată pe două secțiuni: secțiunea de curs și prelegeri în domeniul psihologiei animale și cercetărilor din teren în medicină veterinară (orele 9:00 – 12:00, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB), dedicată cu precădere studenților din cadrul cursului de Psihologie Animală; secțiunea de activități educaționale de cunoaștere și promovare a interacțiunilor responsabile cu animalele și natura, în spațiile Muzeului Zoologic și Vivariu (orele 11:00-16:00), deschisă publicului. Această din urmă secțiune presupune vizite ghidate în muzeu, ateliere de cunoaștere, standuri informaționale ale ONG-urilor care promovează interacțiunea optimă om-animal și om-natură, precum și ateliere organizate de asociații studențești. Între orele 12:00-15:00 vor avea loc activități asistate de câini (jocuri, agilitate) în curtea din fața clădirii Muzeului de Zoologie. Intrarea este liberă.

ZIOA este un eveniment orientat spre comunitate al consorțiului UBB – USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Medicină Veterinară) în domeniul interacțiunii om-animal, având ca scop promovarea cunoștințelor și atitudinilor optime față de animale (deținerea responsabilă a animalelor de companie, managementul riscului zoonotic, prevenția abandonului animalelor și dezvoltarea abilităților civice în relația cu oamenii și animalele).

M. T.

Articole din aceeasi categorie