Gherlenii, prezenți în număr mare la acțiunea de donare de sânge

Așa cum anunțasem, în municipiul Gherla a avut loc o acțiune de donare de sânge, care s-a bucurat de o prezență mare din partea locuitorilor urbei, dornici de a-i ajuta pe semenii lor bolnavi.

A doua ediție a campaniei Asociației Filantropia Ortodoxă – filiala Gherla „Și tu poți fii erou – donează sânge”, desfășurată zilele trecute la sediul Protopopiatului Ortodox Gherla, a fost o reușită din toate punctele de vedere. Acțiunea, organizată în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și cu sprijinul Protopopiatului Ortodox Gherla, a suscitat un interes major în rândul gherlenilor, care de fiecare dată când au loc astfel de acțiuni umanitare sar în ajutorul oamenilor suferinzi, care au mare nevoie de sânge. Prin acest demers, preoți și credincioși din municipiul Gherla și împrejurimi au donat peste 30 de litri de sânge.

Campania a avut ca principal scop suplimentarea necesarului de sânge și componente sanguine utilizate în scop terapeutic, obținut în condiții de maximă securitate atât pentru donator, cât și pentru pacientul primitor. Acțiunea de la Gherla a fost sprijinită și de preoții parohiilor ortodoxe din comunele vecine, care au manifestat multă receptivitate față de apelul lansat de Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla. Nu e prima dată când preoții zonei se alătură organizatorilor în astfel de inițiative umanitare, cum este donarea de sânge.

În ultima perioadă la Gherla au mai avut loc donări de sânge cu participarea localnicilor, fiind ajutate multe persoane bolnave care au avut mare nevoie de gestul acestor omeni cu inima larg deschisă.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut