Social democrații clujeni au ieșit din nou la plantat de puieți în zona Câmpenești

 

Numeroși social democrați, de toate vârstele, au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în zona Câmpenești. Conform tradiției, în fiecare an social democrații clujeni se adună, cu mic, cu mare, la una dintre cele mai importante activități din regiunea județului Cluj, campania de împădurire ”Plantăm la Câmpenești #2”.

Membri ai PSD Cluj alături de oameni pasionați de natură și fapte bune au reușit să replanteze zona în care o veche pădure ce a fost distrusă de un incendiu în urmă cu un deceniu.

„Campania de împădurire de la Câmpenești reprezintă un model de urmat pentru toți cei care cred într-o comuniune sănătoasă, în conservarea naturiii, pentru cei care vor să le ofere un mediu curat urmașilor lor și care vor să-și lase amprenta în comunitatea noastră clujeană. Prețuirea naturii înseamnă iubirea față de semenii noștrii și respectul față de viitor! Aceste activități sunt cele care ne unesc, ne aduc mai aproape de cetățenii clujeni și ne arată că toți milităm pentru același scop: un viitor prosper pentru copii noștri. Astăzi am adus un exemplu și o rază de speranță în comunitatea noastră! Suntem recunoscători pentru oportunitate și cu siguranță vom continua aceasta tradiție care ne unește!”, spune președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Horea Chirteș, secretar executiv PSD Cluj, spune că sursa gratuită și inepuizabilă a oxigenului o reprezintă pădurile și că nu este nevoie nici de vreo zi oficială a mediului, nici de hotărâri legislative și cu atât mai puțin de populism orchestrat ca să se înțeleagă importanța vitală a aerului pe care îl respirăm. Sursa gratuită și inepuizabilă a oxigenului o reprezintă pădurile.

„De la arbori vine sănătatea! Astăzi am derulat o nouă etapă a campaniei de conștientizare – „Verde pentru aer bun”. Împădurim constant hectare întregi de pe teritoriul județului Cluj, pentru că suntem responsabili și pentru că avem datoria morală față de copiii noștri să lăsăm moștenire un mediu respirabil. La acțiunile de împădurire am participat de foarte mult timp și în echipele de organizare încă din 2010. Cu prilejul colaborării cu asociația Plantăm în România, am implementat acest gen de acțiuni în platforma de proiecte a PSD Cluj. De 2 ori pe an, alături de colegii mei plantăm puieți pe suprafețe de aproape 4 hectare. Peste 50 de hectare de arbori sunt acum sursă de aer bun. Mulțumesc pe această cale atât Romsilva cât și Organizațiilor Nonguvernamentale care s-au implicat. În colaborare cu primariile clujene am reușit să mobilizăm, de fiecare dată, un număr impresionant de voluntari, pentru ca acțiunea de împădurire să fie cât mai eficientă. În calitate de secretar general al PSD Cluj sunt mandru de voi toți clujenii inimoși, peste 400 care ați fost alături de noi astăzi”, a declarat Horea Chirteș, secretar executiv PSD Cluj.

 

Social democrații au ținut să mulțumească organizatorilor- Primăria Apahida, ONG-ul „Plantează în România” și Romsilva pentru posibilitatea de a fi mai aproape de natură și de oamenii.

Plantează în România este acțiunea dedicată naturii, îndemnul la educație adresat oamenilor, expresia unității și este un simbol ne ne adună împreună. Ne implicăm în proiecte ce au ca scop rezolvarea unor probleme ale mediului și creșterea gradului de educație de mediu. Vrem să ducem mai departe scânteia unui împreună la nivel comunitar.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut