Floreștiul pregătește deja Târgul de Crăciun

Cea mai mare comună din România-Florești va avea în acest an un nou concept al târgului de Crăciun. În acest sens, consiliul local a aprobat în ședința ordinară de joi asocierea cu o firmă în vederea organizării târgului de Crăciun „Winter Dream Florești 2022”.

Evenimentul se dorește a deveni un simbol al atmosferei de Crăciun, adresat vizitatorilor de toate vârstele. „Atingerea acestui scop se va face prin oferirea unui program deosebit de spectacole, instalații luminoase, produse tradiționale și ambianță de iarnă. De la începutul lunii decembrie se urmărește ca Târgul de Crăciun să-și deschidă porțile și să întâmpine publicul cu următoarele atracții: patinoar, roți panoramice, carusel, Trenul lui Moș Crăciun, băuturi și produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă. Atmosfera care se urmărește a fi creată în Parcul Poligon este una de basm, atât pentru copii, cât și pentru părinți și bunici. Având în vedere că bugetul local nu poate asigura cheltuielile necesare pentru realizarea, dezvoltarea și extinderea evenimentului la potențialul său, numărul mic de angajați disponibili pentru a asigura și organiza permanent activitățile din cadrul evenimentului (acestea desfășurându-se în principal după-amiaza și seara, ar presupune prestarea de ore suplimentare pe tot parcursul lunii decembrie), primăria comunei Florești a luat în considerare asocierea cu o persoană juridică pentru finanțarea și realizarea în comun a evenimentului de interes public local, conform legislației în vigoare”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Societatea care va organiza târgul va trebui să amenajeze un patinoar de 600 mp o roată panoramică, un Carusel, trenul Moșului cu cale de rulare având lungimea de minim 50 ml, o șură de lemn, 50 de căsuțe de lemn destinate vânzării de băuturi, produse alimentare și non alimentare specifice Sărbătorilor de Iarnă, un cort de 200 mp pentru zona de bar, Căsuța lui Moș Crăciun cu prezența unui Moș Crăciun în zilele de weekend, scena Nașterii Domnului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut