Medici clujeni, decorați de Ziua Națională a României

Trei cadre medicale clujene implicate în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 au fost decorate de președintele României în contextul Zilei Naționale a României.

 

Curaj, responsabilitate, altruism sunt valori definitorii ale celor către care ne îndreptăm recunoştinţa astăzi, ca reper deosebit de speranţă şi solidaritate. În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulţumim tuturor celor care au contribuit la limitarea efectelor pandemiei şi la salvarea de vieţi. Vă rog să acceptaţi recunoaşterea oferită astăzi şi în numele colegelor şi colegilor de breaslă. Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptaţi neobosit pentru viaţă, de multe ori cu riscul propriei siguranţe. Prin acţiunile dumneavoastră, scrieţi o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei şi demnităţii, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate şi solidaritate. Prin dăruirea de sine şi prin dovada permanentă de simţ al datoriei, onoraţi vocaţia de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru şi cât de dificil este să fiţi în prima linie. Dragostea dumneavoastră pentru viaţă şi semeni ne inspiră şi ne responsabilizează”, a declarat preşedintele Iohannis la ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni.

În semn de “apreciere pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, şeful statului a conferit: Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler dr. Marius-Teodor Bărbat, specialist în Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, dr. Ada Sonia Gherman, specialist ATI la Spitalul Universitar CF Cluj-Napoca și dr. Mihaela Sorina Lupșe, șef Secție în cadrul Pitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut