Cafea, ceai și sfaturi oferite de polițiști ucrainenilor care traversează Clujul

Poliţiştii rutieri din Cluj au venit, vineri, în sprijinul refugiaţilor ucraineni, pe DN 1 C, la Jucu, pentru a preveni producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii la volan.

Oamenii legii au oprit în trafic autoturismele cu numere de Ucraina care au venit dinspre Maramureș sau Suceava şi i-au servit pe conducătorii auto și pe pasageri cu cafea, ceai şi apă, oferindu-le astfel prilejul de a-și învinge oboseala înainte de a-şi continua călătoria.

Totodată, poliţiştii clujeni au discutat cu cetăţenii ucraineni care au intrat pe teritoriul României şi le-au furnizat diverse informații utile. Totodată, le-au recomandat să ia pauze atunci când se simt obosiţi şi le-au oferit recomandări utile cu privire la conducerea pe timp de noapte şi conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

Un simplu gest nu poate șterge cu buretele momentele greu încercate pe care aceștia le trăiesc, însă un pahar de ceai sau cafea, alături de o vorbă bună, la drum lung, le-a reamintit că suntem cu gândul alături de ei.

Chiar dacă cetățenii ucraineni aflați pe drumurile țării noastre nu ar avea prea multe motive să zâmbească, de această data colegii noștri au fost răsplătiți cu zâmbete sincere pentru micul lor efort.

De la cei mai mici până la adulți, cu toții au rămas surprinși de modul în care au fost întâmpinați de polițiștii prezenți în trafic, chiar dacă nu e o senzație tocmai plăcută să fi oprit de un echipaj de poliție, însă pentru ei aceste fapte au însemnat sentimente de siguranță și empatie”, a transmis IJP Cluj.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut