Un nou concurs de directori de școli

Un nou concurs de directori de școli va începe pe 17 ianuarie și va dura trei luni, anunță ministrul Educației / 40% dintre posturi au rămas neocupate și vor fi detașați interimari prin pixul inspectoratelor.

Candidații care vor trece de concursul alcătuit din mai multe probe, vor fi numiți în funcții pe 18 aprilie, a mai spus ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost întrebat despre cum pot fi implementate la nivelul școlilor, în special în mediul rural, politicile publice și soluțiile din raportul privind educația în școli pe tema schimbărilor climatice. În acest context a vorbit despre importanța descentralizării și a subliniat că noii directori de școli care nu vor mai fi numiți politic ca până acum, vor avea un rol esențial în promovarea educației.

“Politicile publice se implementează de ministerul educației. Încercăm să promovăm descentralizarea. Am organizat concursuri pentru posturile de directori de școli. Până acum s-au ocupat doar jumătate dintre ele. Următoare etapă a concursului începe pe 17 ianuarie, iar cei care trec de probe vor putea fi numiți în 18 aprilie”, a spus ministrul educației la dezbaterea de la Palatul Cotroceni.

Ministrul a mai anunțat că în prima etapă, care s-a încheiat în decembrie, au fost ocupate doar 60% dintre posturile scoase la concurs.

Conform anunțului oficial al Ministerului Educației, au fost scoase la concurs 8.652 de funcții vacante la nivel național (din care 6.231 funcții de director și 2.421 funcții de director adjunct).

În județul Cluj, în prima etapă,j au fost scoase la concurs aproape trei sute de posturi vacante de directori sau directori adjuncți – mai exact, 293 funcții, pentru care s-au înscris 328 candidați. Dintre aceștia doar 283 au fost declarați admiși după etapa de interviu – în cadrul probei de interviu 15 candidați au fost respinși, 12 candidați nu s-au prezentat, în vederea susținerii acestei probei, iar 18 candidați s-au retras de la proba de interviu. Pentru a fi declarați admiși la proba de interviu, candidații trebuie să obțină cel puțin 7 puncte.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut