Excedent bugetar consistent la Primăria Cluj-Napoca

Consilierii locali clujeni se vor reuni miercuri pentru a dezbate nu mai puțin de 72 de proiecte de hotărâre. Dintre acestea, 50 sunt proiecte ce vizează majorarea impozitului pe clădiri ca urmare a constatării stării de degradare în care se află aceste imobile.

 

Printre proiectele ce vor fi supuse aprobării deliberativului local de numără cel privind rectificarea bugetului general rectificat al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2021. În cadrul proiectului se propune suplimentarea fondurilor pentru instituțiilor de învățământ cu aproximativ 75 de milioane de lei pentru asigurarea cheltuielilor și cu suma de 2,3 milioane pentru asigurarea drepturilor copiilor cu cerințe speciale. Alți 820.000 de lei vor fi alocați pentru programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar iar 65.000 de lei pentru unitățile de învățământ confesional și particular.

Din proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului pentru 2021 reiese un excedent bugetar general de 173 de milioane de lei, din care 167 milioane reprezintă excedentul bugetului local iar 969.573 lei excedentul fondurilor europene nerambursabile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut