Concurs internațional de poezie

Asociația culturală ARS (Roma), în colaborare cu Galeria de Artă Espace (Bruxelles), rețeaua Arts et Lettres (Bruxelles), Galeria de Artă Captaloona (Madrid), cu ajutorul sponsorizării oferite de La Porte dorée ASBL și Bruxelles Culture ASBL, organizează prima ediție a premiului literar internațional ARS in Versi.

Competiția este deschisă tuturor participanților fără limite de vârstă sau naționalitate. Participanții trebuie să prezinte o singură operă poetică, care nu depășește 30 de rânduri, în italiană, franceză, spaniolă, română (toate cu traducere în engleză) sau engleză. Tema este liberă, iar lucrarea poate fi nepublicată sau deja publicată. Poezia trebuie trimisă într-un singur e-mail, cu subiectul „Prix de poésie Ars in Versi”, la care trebuie atașate următoarele fișiere: 1. un fișier WORD cu opera poetică, fără indicarea numelui autorului; 2. un fișier cu următoarele informații: * numele, prenumele, data și locul nașterii, domiciliul, telefonul, adresa de e-mail * note biografice * declarația de a fi singurul autor al poeziei * autorizație de prelucrare a datelor cu caracter personal în conformitate cu legea din Italia; 3. transferul bancar (înscrierea este de 18 euro, care trebuie achitați prin transfer bancar, în numele Associazione culturale Ars, la banca San Paolo, Roma. IBAN IT65W0306905086100000003461, Swift: BCITIT22352).
Data limită pentru participare este 25 septembrie 2021, iar lucrările și datele solicitate trebuie trimise, înainte de această dată, la adresa artistifree@hotmail.it, elena12012@yahoo.it.
Lucrările vor fi citite și evaluate de un juriu internațional condus de Robert Paul (fondatorul rețelei Arts et Lettres, Bruxelles), Eugen D. Popin (redactorul sef al revistei Alternanțe – Munchen), Lucilla Trapazzo (Zurich), Claudio Fiorentini (Madrid) și Rachida Belkacem (Paris). Juriul își rezervă dreptul de a atribui premii speciale, pe lângă primele trei. Ceremonia de premiere va avea loc la Galeria de Artă Espace, Bruxelles, 8 decembrie 2021. Dacă situația epidemiologică nu o permite, ceremonia se va desfășura online, iar premiile vor fi trimise prin poștă.

Informații suplimmentare sunt disponibile pe site-urile http://www.arsmovimentoculturale.it/ și

http://www.arsmovimentoculturale.it/?page_id=3967.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut