1,52 de milioane de euro pentru “La terenuri”

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a anunţat că a semnat contractul de servicii în vederea elaborării studiului de fezabilitate și PUZ pentru zona ”La Terenuri” din cartierul Mănăștur si a fost dat ordinul de începere a serviciilor de proiectare.

Câştigătorul licitaţiei a fost Asocierea SC Napotech Proiect SRL şi SC Arhi Box SRL iar valoarea investiţiei este de 348.000 lei făra TVA.

“Ne dorim să le oferim mănășturenilor – și nu numai – un parc pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, cel puțin la nivelul celei din cartierul Gheorgheni, care a adus deja bucurie (și sănătate) atâtor mii de clujeni! Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de 43.000 de metri pătrați. Alte lucrări demarate vizează ridicările topografice și studiul geotehnic; ulterior vor fi solicitate avizul pentru PUZ și avizul de mediu. Toate aceste demersuri sunt obligatorii pentru realizarea investiției”, a declarat Emil Boc.

Investiţia se ridică la 1,52 de milioane de euro pentru zona de agrement (4,3 de hectare), din care va face parte şi baza sportivă similară cu cea din cartierul Gheorgheni.

Proiectul include: terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă; terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach-volei cu nisip (împrejmuite), terenuri sintetice de baschet, tenis de masa (în spații acoperite și deschise), mese de șah, amenajări cu aparate fitness în spaţii amenajate etc. zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice in aer liber; diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele, aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece; funcțiuni de alimentație publică; funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje intreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor).

Vor fi amenajate zone pietonale și velo, iar căile de acces vor fi modernizate astfel încât să existe conectivitate sporită cu zonele adiacente. Spaţiul va dispune de wi-fi gratuit și va fi supravegheat video.

Articole din aceeasi categorie

One Response to 1,52 de milioane de euro pentru “La terenuri”

  1. Nae

    Comentarii pertinente la subiect, găsite pe o altă publicație:

    „Piticul ne ia de fraieri, ..din nou și de ce nu, doar noi l-am instalat acolo. Sunt banii noștri, nu ai lui și mai pariez și că virgulă caietul de sarcini pt. studiu e făcut cu dedicație. O merităm din plin.

    A devenit ceva normal, dedicatiile fac preturile, sa fie loc si de parandarat, de prelungiri termene, de proasta calitate a lucrarilor, dar pana la lucrari o groaza de firme de apartament, vesnic abonate, vor incepe sa elaboreze zeci si sute de studii, proiecte, strategii, topo, sub, aero, mediu, soparle, gandaci, situri arheo, bla- bla. Abea dupa va interveni Kiat cu lucrare, samd. Fara suparare dar cu actuala primarie va fi un fiasco total si extrem de costisitor.

    Nu exista modalitate mai buna de sifonat bani cu dedicatie decat aceste studii de prefezabilitate si fezabilitate. Se dau bani grei ca sa se concluzioneze ulterior ca proiectul nu este fezabil, lucru care il poate constata oricine prin comparatie cu „marile realizari” promise (unele chiar incepute) si nerealizate. Asa cum am mai spus suntem un popor caruia ne place sa fim mintiti frumos.”