13 cetăţeni străini, depistaţi în situații ilegale în Cluj-Napoca

Polițiștii de imigrări din Cluj au depistat, în prima parte a lunii noiembrie, 13 cetățeni străini, bărbați și femei, în situații ilegale. În acest context, au fost emise 5 decizii de returnare și 2 comunicări de părăsire prin care străinii sunt obligați să părăsească teritoriul României, iar ceilalți au fost îndrumați să-și reglementeze situația juridică. Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.700 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 1 – 15 noiembrie, mai multe acţiuni, controale și verificări, atât cu forţe proprii, cât și în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Au fost depistaţi în situații ilegale 13 cetăţeni străini, bărbați și femei, câte 3 din Republica Moldova, Tunisia și Maroc, și câte unul din Algeria, Iordania, Chile și Federația Rusă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cetățenii străini nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României, nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea acestuia și nici nu au efectuat demersuri necesare pentru prelungirea reglementării situației juridice.

Urmare a celor constatate, 7 persoane, din Republica Moldova, Tunisia, Federația Rusă și Maroc, au primit decizii de returnare și comunicări de părăsire, prin care sunt obligate ca în termen de 15, respectiv 3 zile să părăsească România, iar celelalte au fost îndrumate să depună documentele necesare în vederea reglementării situației juridice în scop de sudii sau membru de familie a unui cetățean român. În cazul a doi cetățeni din Republica Moldova a fost aplicată și măsura interzicerii intrării pe teritoriul țării noastre pentru o perioadă de 3 luni de la data ieșirii din țară.

Totodată, cetățenii străini au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 5.700 de lei.

Articole din aceeasi categorie