Premierul Viorica Dăncilă, aşteptat la Cluj-Napoca

Premierul României, Viorica Dăncilă este aşteptat joi la Cluj-Napoca, vizita având loc în contextul Zilei Europei. Ziua de 9 mai are o triplă însemnătate-Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Europei şi a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. În acest context, la cluj-Napoca vor avea loc o serie de manifestări organizate de Prefectura Cluj şi de Primărie. Astfel, în Piaţa ”Unirii”, începând cu ora 11, va avea loc o ceremonie care va cuprinde următoarele momente: prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României și al Uniunii Europene, oficierea serviciului religios, alocuțiuni privind semnificația evenimentelor, interpretarea unor cântece, marşuri militare şi poezii patriotice specifice momentului de către Muzica Militară și reprezentanți ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, corurile elevilor Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” şi Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, defilarea gărzii de onoare şi a Muzicii Militare. Surse guvernamentale susţin că premierul Viorica Dăncilă va vizita şi o serie de obiective, printre acestea numărându-se Institutul Oncologic ”Ion Chiricuţă”.

Tot în contextul zilei de 9 mai, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, prin Centrul Regional de Informare Europe Direct-Transilvania de Nord vor organiza o serie de activităţi. Cu această ocazie, în intervalul orar 10.00-17.00 vor fi distribuite materiale de informare europeană la standurile ce vor fi amplasate în perimetrul Centrului de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Municipalitatea clujeană va expune la standul organizat cu ocazia Zilei Europei materiale de informare europeană furnizate de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România și de către Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin Centrul Regional de Informare Europe Direct – Transilvania de Nord va distribui la standul organizat cu ocazia Zilei Europei materiale de informare europeană furnizate de Comisia Europeană şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România, dar şi materiale puse la dispoziţie de ADR Nord-Vest cu privire la programele de finanţare europeană.

În această atmosferă festivă, vizitatorii vor avea ocazia să afle de la standurile cu materiale de informare detalii despre teme europene de larg interes, să se informeze cu privire la rolul instituţiilor europene, în special în legătură cu rolul Parlamentului European, pentru care se organizează scrutinul electoral din mai 2019, dar şi să obţină informaţii referitoare la programele cu finanţare europeană.

Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie