Ziua Veteranilor de Război, marcată la Cluj-Napoca

Joi, 29 aprilie, începând cu ora 10.00, militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în colaborare cu reprezentanţi ai structurilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, la nivel local, vor participa, la ceremonia militară şi religioasă dedicată Zilei Veteranilor de Război, organizată în Cimitirul Eroilor din municipiul Cluj-Napoca.

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Toate activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Veteranilor de Război se vor organiza cu respectarea măsurilor stabilite de autorități pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În fiecare an, la 29 aprilie se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut