Ziua porților deschise la Casa de oaspeți „Sfântul Ilie”

Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca îl sărbătorește marți, 20 iulie, pe ocrotitorul Casei de oaspeți „Sfântul Ilie” – proiect social care funcționează în cadrul complexului parohial. În această casă primesc găzduire temporară gratuită bolnavii sau membrii familiilor acestora, care vin la spitalele din municipiu.

Potrivit pr. paroh Cristian Baciu, Casa de oaspeți, care funcționează de aproape doi ani într-un imobil nou, are o capacitate de cazare de 12 locuri, în camere cu băi proprii, și beneficiază de toate condițiile de confort și de igienă. Persoanele care doresc pot servi masa de prânz la cantina socială a parohiei. Până acum, aici au primit găzduire 470 de persoane din Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Hunedoara, Târgu Jiu etc.

Pentru a cunoaște mai bine acest proiect, cine sunt beneficiarii și cine sunt susținătorii acestuia, Parohia Sfânta Treime îi invită pe toți doritorii să treacă pragul Casei în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise la Casa de oaspeți Sfântul Ilie”, care se va desfășura marți, 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului prooroc Ilie Tesviteanul, după Sfânta Liturghie, în intervalul orar 12:00 – 14:00.

„Sfântul Prooroc Ilie a fost ales ca ocrotitor al Casei ca un mesaj de întărire pentru bolnavi și pentru cei din familiile lor, cu nădejdea ca marele prooroc să-i ajute, așa cum a ajutat-o pe văduva din Sarepta Sidonului, când a mijlocit minunea dumnezeiască a învierii fiului ei, dar și pentru a cinsti memoria primului preot de la acestă veche biserică românească, părintele Ilie Fulea. Acesta a slujit pentru prima dată Sfânta Liturghie în biserica Sfânta Treime în ziua de Crăciun, în anul 1796, și a trecut la cele veșnice în anul 1828, fiind înmormântat în fața Sfântului Altar” – precizează pr. paroh Cristian Baciu.

Potrivit acestuia, un creștin adevărat știe să facă binele „cu discreție, fără vreun interes publicitar sau fără să aștepte recunoștință”, dar este conștinent în același timp că „binele lui face să strălucească în lume marea bunătate a lui Dumnezeu”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut