Ziua Internațională a Medicinei de Urgență

Anual, ziua de 27 mai este Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, iar cu această ocazie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj ține să le mulțumească tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență pentru efortul dăruire, altruism și perseverență.

”Întâmpinăm 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă 𝐚 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐧𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță, 27 mai 2023, cu gânduri de prețuire pentru toți cei care profesează în această nobilă specialitate medicală.

Este cel mai bun moment să-i aducem în prim-plan pe toți cei 215 profesioniști care deservesc Unitatea Clinică de Primiri Urgențe – UPU SMURD a SCJU Cluj, coordonați de medicul Cristian Ursu. În cifre, activitatea UPU din ultimul an însemnă 39.430 de pacienți consultați, din care 8.778 cazuri critice. Echipele de Terapie Intensivă Mobilă ale UPU SMURD Cluj, dispuse în mai multe puncte de lucru, au intervenit în 5.071 de cazuri critice. Echipa medicală a Punctului Aeromedical Jibou a intervenit în 752 de cazuri, din care 586 de cod roșu.

Tuturor celor implicați în asistența medicală de urgență, medici, asistenți medicali, alte categorii de personal, le mulțumim pentru dăruire, altruism și perseverență. Le dorim cât mai multe realizări și izbândă în îndeplinirea nobilei lor misiuni, aflată în slujba comunității!”, a transmis conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut